Echipa

Echipa internă (redacție):

 1. Ana Poenariu este editor şef Factual şi face parte din echipa de jurnalişti a RISE Project. A început munca de jurnalist de investigaţie în 2012.
 2. Ion Mateş a studiat comunicare vizuală şi jurnalism online la Birmingham Institute of Art. S-a alăturat echipei Factual în 2019, unde se ocupă de comunicare şi social media. Este colaborator al agenţiei Inquam Photo şi fotojurnalist.
 3. Diana Duţu a studiat dreptul şi s-a alăturat echipei factuala cum aproape doi ani, fiind specializată în verificări în domeniul legislaţiei. A lucrat drept consultant de management pe proiecte cu finanţare europeană.
 4. Elena Calistru este liderul acestui proiect şi co-fondator Funky Citizens. Şi-a început activitatea în societatea civilă în 2008, lucrând pe proiecte naţionale şi internaţionale legate de transparenţă, bună guvernare şi politici fiscale.
 5. Mihaela Tănase a studiat jurnalismul şi s-a alăturat echipei anul trecut. Proiectul ei personal se concentrează pe a arăta cum sunt cheltuite fondurile publice în judeţul Sibiu.
 6. Radu Dumitrescu monitorizează presa şi social media din 2018 pentru declaraţii verificabile. Are un master în politici comparate la Universitatea Bucureşti, iar în prezent este doctorand. Anterior a fost editor şef al publicaţiei online The New Federalist.

Experți Factual (voluntari):

 1. Atilla Biro – justiție
 2. Radu Burnete – economie, mediu de afaceri
 3. Iulia Drăjneanu – administrație publică
 4. Valentina Dimulescu – fonduri europene, politici publice
 5. Mihai Marc – relații internaționale, afaceri europene
 6. Corina Murafa – energie
 7. Dani Sandu – sociologie, statistică
 8. Ciprian Stănescu – afaceri europene, relații internaționale
 9. Codru Vrabie – administrație publică, justiție
 10. Irina Zamfirescu – administrație publică locală

Voluntari (europarlamentare 2019):

 • Redactori: Alexa Mirel-Gabriel, Bogdan Vlad, Horia Secara
 • Monitorizare: Zoican Adina-Cristiana

Mulțumiri speciale pentru Dan Achim, care ne ajută încă de la început cu administrarea server-ului precum și tuturor celor care au sprijinit proiectul într-o formă sau alta în toți acești ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *