FALS – Virusul SARS Cov 2 nu a fost identificat, ci „ghicit”

„Sunt “șanse” reale ca restricțiile plandemice să reapară peste tot în lume. Nu pentru că ar fi o reală problemă cu revenirea „acestui virus nenorocit”, pe care nu l-a identificat nimeni, niciodată, ci doar l-a ghicit”, susține Gheorghe Piperea, candidat AUR la alegerile europarlamentare din 2024. Avocatul, foarte activ peste rețelele sociale, se află într-o gravă eroare, iar afirmația sa este pur și simplu FALSĂ.

Contextul în care Gheorghe Piperea a creat această postare este apariția unei petiții publice în Anglia, pentru a face Guvernul din Marea Britanie să introducă o prevedere legislativă prin care purtarea măștilor de protecție să fie obligatorie în spațiile unde se acordă asistență medicală. 

Petiția a fost inițiată de Lara Wong, fondatoarea grupului de voluntari din Anglia Clinically Vulnerable Families, care sprijină persoanele vulnerabile din punct de vedere clinic.

În paralel, cel mai mare sindicat al asistenților medicali din SUA, National Nurses United, a emis o petiție către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Comitetului consultativ pentru practicile de control al infecțiilor din domeniul sănătății din America, prin care încearcă să reactualizeze precauțiile de izolare din Ghidul pentru prevenirea transmiterii agenților infecțioși în instituțiile medicale. Normele din ghidul respectiv nu au mai fost revizuite din anul 2007. 

În acest context, Gheorghe Piperea, de profesie avocat și unul dintre candidații AUR pentru un post de europarlamentar, a făcut o postare prin care susține că guvernele din toată lumea ar încerca reintroducerea restricțiilor din pandemie.

În cadrul postării, face și afirmația că virusul SARS Cov 2 nu a fost identificat de nimeni, niciodată, ci „a fost ghicit”.

„Sunt “șanse” reale ca restricțiile plandemice să reapară peste tot în lume. Nu pentru că ar fi o reală problemă cu revenirea „acestui virus nenorocit”, pe care nu l-a identificat nimeni, niciodată, ci doar l-a ghicit. Nu. Respectivele „șanse” vin pe valul de sugestii și bănuieli ale unor „oameni de știință” care s-au mai înșelat și în plandemie, iar acum se scuză, retroactiv, cu argumentul că „așa s-a crezut” atunci. Și mai grav și mai iritant este că au reapărut în forță idioții utili ai plandemiei: peste 5 mii de inși au semnat o petiție către guvernul Marii Britanii cerând reintroducerea măștii în spitale.

La fel, în SUA. Administrația Biden „studiază” intens posibilitatea reintroducerii măștii în aeroporturi.

Dacă UK și SUA vor face asta, va fi o chestiune de zile să se facă la fel în UE, Canada și Australia, după care ne vom trezi din visul frumos al libertății și rațiunii și ne vom afunda, din nou, în coșmarul prostiei, al iraționalității și al supușeniei (b)ovine.

Iar dacă lumea normală va accepta asta din nou, înseamnă că își va fi meritat soarta”.

Postarea a fost redistribuită de sute de ori și a acumulat peste o sută comentarii.

Verificare

Sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2) a fost identificat și secvențiat în laborator încă din decembrie 2019. Primul pacient confirmat cu noul virus, după prelevarea unor probe din tractul respirator, a fost din Wuhan, China. Studiul care atestă acest lucru a fost publicat în ianuarie 2020 și specifică, fără echivoc:

„Un focar de cazuri de pneumonie cu o cauză necunoscută a avut loc în Wuhan, începând cu 21 decembrie 2019. Până în 20 ianuarie 2020, au fost confirmate un total de 201 de cazuri de pneumonie în China. O echipă de profesioniști de la Comisia Națională de Sănătate și Centrul pentru Control al Bolilor din China a efectuat investigații epidemiologice și etiologice. În 3 ianuarie 2020, primul genom complet al noului coronavirus de gen β (2019-nCoVs) a fost identificat în probe de lichid de spălare bronhoalveolar (BALF), de la un pacient din Wuhan, de către oamenii de știință de la Institutul Național de Control și Prevenire a Bolilor Virale (IVDC), printr-o combinație de secvențiere Sanger, secvențiere Illumina și secvențiere nanopori. Au fost identificate trei tulpini distincte, virusul a fost desemnat ca 2019-nCoV, iar boala a fost ulterior numită pneumonie nou infectată cu coronavirus (NCIP)”.

De altfel, virusul este vizibil și la microscop și există imagini, în studii de specialitate, care atestă acest lucru:

*Vizualizarea 2019-nCoV cu microscopie electronică cu transmisie
Particulele 2019-nCoV colorate negativ sunt prezentate în panoul A, iar particulele 2019-nCoV din secțiunile ultrasubțiri ale celulelor epiteliale ale căilor respiratorii umane sunt prezentate în panoul B. Vârfurile de săgeți indică particulele de virus extracelular, săgețile indică corpuri de incluziune formate din componente ale virusului, iar triunghiurile indică cili. (n.r. – explicația imaginii prezentate, din studiul citat)

A fost relativ ușor de stabilit, de către epidemiologi, că SarsCov2 face parte din familia coronavirusurilor (CoV), un tip de viruși caracterizați printr-un genom ARN neobișnuit de mare și o strategie unică de replicare. La mamifere și păsări provoacă o varietate de boli: de la enterită la vaci și porci și boli ale căilor respiratorii superioare și ale rinichilor la păsări până la infecții respiratorii letale la oameni. Primul tip de coronavirus a fost identificat la oameni încă din 1965.

După identificarea noului virus, alte zeci de mii de materiale au fost publicate, în diverse țări, pe baza studiului genomului SarsCov2. O simplă căutare pe site-ul Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA (NLM), care publică studii care au trecut prin procesul de peer-review, oferă peste 35.000 de rezultate privind documente de cercetare pe genomul noului coronavirus.
Pe baza caracterizării genetice și serologice, coronavirusurile sunt împărțite în patru genuri distincte, și anume Alphacoronavirus (alfa-CoV), Betacoronavirus (beta-CoV), Gammacoronavirus (gamma-CoV) și Deltacoronavirus (delta-CoV). Un articol științific publicat în 2021 prezintă estimarea că aceste grupuri de coronavirusuri s-au separat unul de celălalt în urmă cu aproximativ 3000 î.Hr. și tind să infecteze diferite grupuri de animale. Alfacoronavirusurile și Betacoronavirusurile se găsesc mai ales la mamifere, în timp ce Gammacoronavirusurile și Deltacoronavirusurile se găsesc în primul rând la păsări, deși Gammacoronavirusurile infectează și unele cetacee, inclusiv balenele beluga și delfinii cu bot.

*Sursa foto www.nature.com

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), majoritatea persoanelor infectate cu virusul se pot confrunta cu boli respiratorii ușoare până la moderate și se vor recupera fără a necesita tratament special. Cu toate acestea, unii se vor îmbolnăvi grav și vor necesita îngrijiri medicale. Persoanele în vârstă și cei cu afecțiuni medicale (comorbidități), cum ar fi boli cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice sau cancer sunt mai susceptibile de a dezvolta boli grave. Deși factorii de risc cresc posibilitatea contractării unei forme severe, totuși OMS subliniază că oricine se poate îmbolnăvi de COVID-19 și poate face o formă gravă sau chiar letală, la orice vârstă.

În luna martie 2022, OMS a decretat pandemie din cauza focarelor de infecție cu SARSCoV2, care s-au extins în toată lumea.

Potrivit OMS, până în mai 2023, pandemia cauzase aproape 7 milioane de decese. În 5 mai 2023, OMS a declarat încetarea pandemiei de COVID-19 ca urgență de sănătate publică.

În data de 26 iulie 2023, Comisia Europeană a publicat cea mai recentă listă a testelor antigeni pentru identificarea bolii Covid-19. Lista respectivă a fost actualizată într-un document emis de Comisia Europeană în care se regăsesc denumirile produselor comercializate și producătorii testelor. Astfel, nu se poate spune că virusul SARS Cov 2. Virusul a fost identificat și secvențiat, iar rezultatele au fost publicate într-un articol științific în data de 24 aprilie 2020.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății a adunat o serie de date amănunțite despre originea și comportamentul virusului. Informațiile pot fi accesate aici.

Concluzie

Declarațiile făcute de avocatul și candidatul AUR Gheorghe Piperea sunt FALSE. SarsCov2 este un virus identificat prin mai multe metode de specialitate, este vizibil la microscop și a fost studiat în mii de laboratoare, din întreaga lume.